Blog

Inspirációk, történetek rólunk, velünk, tőletek

Ajándékot keresel Nőnapra?

Tudjuk, hogy nem könnyű a választás, de van egy tippünk:

Ültethető, virágmagokat tartalmazó magbonbon ajándékainkkal legalább akkora (sőt talán még nagyobb) örömet szerezhetünk, mint egy csokor tulipánnal, amely pár nap múlva elhervad vagy egy doboz bonbonnal, ami hamar elfogy, főként, ha virágokat kedvelő hölgyet ajándékozunk meg. Díjnyertes ajándékaink kétszer is örömet okoznak, vagy még többször is, hiszen hónapon át tartó élményt adnak.

Az első alkalom, amikor átadjuk, a kedves, igényes, különleges megjelenés biztosan tetszést arat, és amikor elmondjuk, mit is rejt a csomagolás,  nagy lesz a siker! Ezt garantáljuk, már több százezer ajándékozáson vagyunk túl, és rengeteg visszajelzést kapunk az ajándékozottaktól is!

A magbonbonokat hamarosan, a tavasz közeledtével elültethetik, és egy kis gondoskodás mellett valódi virágok formájában születik újjá. Direkt olyan virágmagkeveréket állítottunk össze, amely könnyen nevelhető virágokat ad, és hosszú-hosszú hónapokon át ontja a szebbnél szebb virágokat.

A Pillangóskert fantázianevű keverékünkben olyan egynyáriak vannak, mint bársonyvirág, búzavirág, körömvirág, pillangóvirág, kék len, facélia, mustár és legényvirág. Ezek végigkísérik az egész nyarat, és bár egynyáriak, a tél beköszöntével elhervadnak, de az elszórt magok a következő évben maguktól fognak előbújni, így ahol egyszer megvetik lábukat, még évek múlva is előfordulnak. De tudatosabban is lehet készülni az utónpótlásra, ha a magokat egyszerűen leszedjük az elvirágzás után.

A magbonbonokat kézműves manufaktúrában készítjük, változatos, szépséges csomagolással, különféle kiszerelésekben elérhetők, több terméknél pedig  egyedi feliratozásra is van lehetőség. Irodai papírhulladékból és vegyszermentes vetőmagokból készülnek, 100 %-ban lebomlanak.

Válassz nőnapra is igazán környezetbarát ajándékot!

Ha többet szeretnél tudni, hogyan működnek, vagy milyen magok vannak bennük, itt tudod megnézni:

Ha vásárolnál webshopunkban, kattints ide:

https://seedbonbon.hu/shop

 

 

 

 

Karácsonyra magbonbont!

A karácsonyi ajándékdömpingben, ha tudatosak vagyunk, az ajándékválasztásban is tükröződhet az a felfogásunk, miszerint egy ajándék lehet egyszerre kreatív, örömszerző és fenntartható. A fenntarthatóság társadalmi-környezeti alappilléreit szem előtt tartva alkottuk meg a Seed Bonbon Handmade termékeket. A válogatott irodai papírhulladék mint alapanyag a fő alkotórésze a magbonbonoknak, melyek kidobásra ítélt irodai papírból készülnek. A magok, melyeket beleteszünk, hazai, vegyszermentes forrásból származnak. A gyártás során nagy segítségünkre van a székesfehérvári Alba Mentor Alapítvány, ahol megváltozott munkaképességű dolgozók formázzák nap mint nap a magbonbonokat, kézműves eljárással. Ezzel a termékek megvásárlásával az ő munkájukat is támogatják vásárlóink, így a magbonbonokról elmondható, hogy segítő termékek is.

Termékeink jó ügyet szolgálnak, támogatják a környezet védelmét és a környezetünkben élő hátrányos helyzetűeket.

A magbonbonok emellett igényesen kivitelezettek, a csomagolásuk és megjelenésük méltó minden neves alkalomra. A virágok és fűszernövények kedvelőinek nagy örömére szolgálnak, mikor eljön a pillanat, hogy földbe helyezik és elültetik őket. A klasszikus magról szaporításhoz hasonló feltételek megteremtésével hétről hétre végigkövethetik, ahogy a magbonbonokból élő növények fejlődnek ki.

A Pillangóskert fantázianevű összeállításoknál olyan virágokat gyűjtöttünk egybe, melyek könnyen kihajtanak és hónapokon át folyamatos virágzással boldogítják a gazdájukat. Nálunk még most, november elején is pompáznak a körömvirágok és pillangóvirágok, és ez kitart majd egészesen a fagyokig!

A fűszernövények között vannak egynyári, kétnyári és évelő fajták, melyeket a hűvös beálltával kaspóban a lakásban tovább lehet életben tartani és csipkedni róluk a zamatos leveleket. De akár kint is maradhatnak, az egynyáriak kivételével (pl. bazsalikom) mindegyik bírja a telet.

A magbonbonok biztosan elnyerik az ajándékozottak tetszését, ami hosszú távon ki fog tartani, és ez egy fontos szempont a tudatos ajándékozásban.

Tartson minél tovább, legyen értékes és jó érzéseket hozzon elő mind az ajándékozó, mind az ajándékozott részéről- ez volt a célunk.

Ha ismersz valakit, akit meglepnél egy ilyen ajándékkal karácsonykor, nézz körül a karácsony kategóriájú termékek között (november első hetétől), amelyeket ünnepi mintás köntosbe bújtattunk. De ha nem akarsz ennyire direkt karácsonyi hangulatút, nézz körül a többi kategórában, és válassz onnan kedvedre!

A magbonbonok melllett találsz nálunk magpapírból is képeslapokat, ajándékkísérőket, melyek szintén elültethetők és kedves személyesen üzenettel tökéletes kiegészítők lehetnek.

A magbonbonok évekig is elállnak minőségromlás nélkül, így nem okoz gondot, ha a hűvös téli időszakban ajándékozod, hiszen csak néhány hét, és már bevethetőek lesznek!

Podcast a környezetbarát reklámajándékokról

Mitől lesz egy reklámajándék valóban zöld? Mitől mondhatja el magáról a Seed Bonbon márkacsalád, hogy méltón képviselteti magát a promóciós ajándékok versenyében a zöld reklámajándék vonalon? Milyen próblémákba ütközünk nap mint nap?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről esik szó a Green Brands podcastjében, melyben a Seed Bonbon megálmodója, Hagara-Nagy Nóra volt a vendég.

Itt lehet meghallgatni, és érdemes a csatornára feliratkozni, mert rendszeresen jelentkezik zöld vállalati kérdésekkel.

 

Ajándék élményutalvány 10 ezer Ft rendelés felett!

Ha 10 000 Ft feletti rendelést adsz le webáruházunkban, a csomagodba egy ajándékutalványt is beleteszünk, mely egy kényeztető csomagot tartalmaz a zalakarosi Aphrodité Hotel jóvoltából.

Az utalvány beváltható 2022.12.31-ig Minimum 2 fő 2 éjszakára történő foglalása esetén érvényes. Egy alkalommal egy utalvány használható fel, a szállodában direkt foglalás esetén. Egyéb kedvezményekkel, kuponnal nem összevonható. Készpénzre nem váltható, további értékesítése tilos.

Az ajándékutalvány a következő kedvezményeket tartalmazza:

2×5000 Ft kedvezmény a szállás árából

2x 5000 Ft értékű gyertyafényes éjszakai fürdőzés kupon

5000 Ft értékű squash pálya használat (1 óra)

2x 5000 Ft masszázskedvezmény

2×1500 Ft bicikli bérlés

2×1000 Ft értékű lovaskocsikázás a termelőfarmunkra (további belépőjegy külön fizetendő)

Az utalvány kibocsátója a zalakarosi Aphrodite Hotel

Cím: 8749 Zalakaros, Sport út 10. / +36303835969 / info@hotelaphrodite.hu/www.hotelaphrodite.hu

 

 

Itt vannak a karácsonyi szettek!

Hosszas előkészületek után itt vannak a 2020-as karácsonyra szánt magbonbon ajándékaink, mostantól rendelhetők, sőt előrendelhetők (erről lejjebb bővebben olvashatsz).

Ez az egyik választható magbonbonokat tartalmazó karácsonyi csomagolás

Környezettudatos szemlélettel készülő ajándékaink minden egyes darabját kézzel készítjük papír újrahasznosításával, és a bennük elrejtett vetőmagoknak köszönhetően életre kelthetők, vagyis ha elültetik őket, virágok vagy éppen zöld fűszernövényekként születnek újjá.

Mind a dobozos, mind a képeslapos rendeléseknél többféle színből és dizájnból lehet választani, többféle karácsonyi formából (fenyőfa, mézeskalács, csizma) és az is opcionális, hogy virágmagokkal vagy fűszernövény magokkal kérjük.

Cicarajongóknak készült karácsonyi képeslap magbonbon fomával
Klasszikus stílusú üdvözlőlap magbonbon formával

A webshopban a karácsonyi dizájnnal rendelhető termékeknél legördülő menüben lehet kiválasztani, amelyiket szeretnénk.

Küldd el egyenesen a címzettnek!

Továbbra is van arra lehetőség, hogy a kiválasztott ajándékot rajtunk keresztül egyenesen az ajándékozottnak küldjük el – akár személyes üzenet kíséretében-, természetesen ehhez a megfelelő diszkréciót biztosítjuk (a számlát nem tesszük a csomagba, hanem emailben a megrendelőnek küldjük).

Akár személyes üzenettel is kérheted, ha egyenesen a címzettnek küldenéd a megrendelt terméket.

Ha szeretnél gyorsan haladni a karácsonyi listáddal, mi abban tudunk segíteni, hogy mostantól lehet úgy is rendelni nálunk, hogy előre leegyeztethetjük a kiszállítás pontos napját, és mi akkorra időzítjük. Így akár már október végétől meg lehet rendelni a karácsonyi ajándékot vagy üdvözlőlapot, mi pedig így ütemezzük.

Ezzel kiszállítási díjat és a szállítással járó környezeti terhelést lehet csökkenteni, nem utolsó sorban tujduk, milyen jó érzés, amikor már időben gondoskodunk a karácsonyi ajándékokról, és lehet másra koncentrálni.

Nézz körül a shopban és keresd karácsonyi vagy klasszikus csomagolású termékeinket!

Green Brand lett a Seed Bonbon!

Egy nagy örömhírt szeretnénk megosztani veletek.
Az a megtiszteltetés ért minket, hogy elnyertük a német alapítású Green Brand tanúsítványt, amellyel szakmai visszajelzést kaptunk arra, hogy termékeink gyártása, forgalmazása példaértékűen követi a fenntarthatóság irányelveit. A márkánk egy akkreditált német szervezet életciklus-elemzésén ment keresztül, és a magyar szakmai zsűri hozzájárulásával nyertük el a címet.
Nagy öröm ez nekünk, mert a Seed Bonbon alapításakor is az volt a cél, hogy a rövid élettartamú, messzi országokból érkezett ajándéktárgyak helyett helyi, kézműves, újrahasznosított, élményt adó ajándékra adjunk alternatívát.

Termékeink gyártása során, alapanyagai, beszerzési forrásai kapcsán mindig is az a célunk, hogy a lehető legkisebb környezeti terheléssel járjon, ezért a piacon megjelenő, valóban alternatív megoldásokat folymatosan figyeljük, és az elsők között vetjük be, és cseréljük le a károsabb anyagokat. 
Legújabb ilyen fejlesztésünk, hogy a magbonbon dobozokban található kapszulákat kakaóbab feldolgozásból származó törekből készült kapszlikkal helyettesítjük, illetve pár hónapja a képeslapjainkat újrahasznosított papírra nyomjuk és a nejlon helyett növényi alapú, lebomló csomagolásban lehet megrendelni a shopunkban.

A dobozaink továbbra is hazai gyártónál készülnek rendelésre, újrahasznosíthatóak, de igazából a tartóssága miatt akár más apróságok (ékszer, gyöngy, édesség, magok stb ) tárolására is alkalmasak, nem kell azonnal kidobni (de minden része újarahasznosítható).

Hiszünk abban, hogy egyre többen tudatos vásárlóként döntenek ajándékozáskor is, és fontos szempont a választásnál, hogy egy kis ökolábnyomú, hazai terméket válasszanak, amely küllemében és belső értékeivel is megfelel az örömszerzésre. A magbonbonok elültetve élő növényeként születnek újjá, az összetevői lebomlanak, a benne lévő magok pedig hosszú ideig okoznak élményt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Köszöjük, hogy támogatjátok vállalkozásunkat ezen az úton!

Kertészkedős élménycsomag a zero waste jegyében

Sokan már tudjátok, hogy tavaly nyáron kiköltöztünk Budapestről és a Velencei-tó mellett találtuk meg új otthonunkat, hatalmas kerttel, madárcsicsergéssel, teljesen falusi életérzéssel, mindezt úgy, hogy pár percnyire visszacsöppenhetünk a városi vérkeringésbe. Tökéletes helyszín az alkotásra, a munkában való elmélyülésre, inspirációk gyűjtésére, és a kikapcsolódásra.

De nemcsak a ház, a kert és a tó áll a szívünkhöz közel, hanem találtam itt egy közösséget, a Mum Goes Greent, amelynek ötletgazdája, Virág Kriszti számos hulladékcsökkentést elősegítő projektet talál ki a Velencei-tó környékének zöldebbé tételére.

Az ötlete nyomán született meg egy közös csomag összeállítása is, amelyet most limitált példányszámban, rövid ideig lehet megrendelni, hiszen a csomagban található magbonbon magok olyan különlegességet rejtenek, mint a LUFFAtök! A zero waste szemlélet híveinek egyik üdvöskéjáről van szó, amelynek termésével ki lehet váltani a rövid élettartamú, műanyag alapanyagú mosogató és mosdószivacsot, hiszen a luffatök termése tökéletesen bevethető mosogatáshoz, mosdáshoz vagy takarításhoz.

Ráadásul most saját magunknak tudjuk előállítani! Ha csak a luffatökre vágysz, akkor a shopban ezen a linken tudod megrendelni (https://seedbonbon.hu/termek/luffatok-magbonbon/), de ha komplett élménycsomagot szeretnél, akkor gyermeknapi csomagunkat ajánlom, amely a magbonbonok mellett a nemrég megjelent, Stefán Luca által írt kertészkedős mesekönyvet is tartalmazza. Ez az összeállítás gyermeknapi ajándéknak is tökéletes választás lehet.

A könyv+magbonbon csomag itt elérhető: https://seedbonbon.hu/termek/mesek-a-kertbol-mesekonyv-luffatok-magbonbon-csomag/

Jó kertészkedést kívánunk!

Ha szeretnél többet megtudni a Velencei-tavi hulladékmentes életmód lehetőségeiről, názd meg a Mum Goes Green blogját, vlogját: www.facebook.com/MumGoesGreen

Anyák napjára szeretettel

Az idei Anyák napja sem maradhat el, de ahogy mi is, nagyon sokan nem kockáztatnak, és személyesen nem köszönthetik fel Anyukájukat, Nagymamájukat, Dédijüket. Szívfacsaró érzés így „ünnepelni”, de erre találtuk ki azt a megoldást, hogy lehet tőlünk rendelni úgy is, hogy az ajándékozottnak közvetlenül küldjük el az ajándékot, meglepesként, ráadásul személyes üzenetet is szívesen átadunk!

Ehhez nem kell mást tenni, mint megrendeléskor egy üzetenet írj nekünk, hogy mit írjunk bele a csomagba, és mi megtesszük szívvel-lélekkel!

A csomagot futárral szállíttatjuk ki az általad megadott címre, és nem teszünk bele mást, csak az ajándékot. A vásárlásról szóló számlát neked, a megrendelőnek a megadott email címre küldjük el, így az ajándékozott nem fogja látni.

Már most is nagyon sok szívhez szóló üzenetet, idézetet, gondolatot kaptunk, köszönjük a bizalmat, hogy meghitt gondolatot üzenetátadó lehetünk, sokszor örömkönnyeket csaltatok az arcunkra.

Reméljük, lesz nagy meglepetés, öröm, boldogság, amikor megérkeznek a meglepetés csomagok!

A levendulás magbonbon különlegessége

A nagy népszerűségnek örvendő levendula megtalálható a Seed Bonbon összeállításaiban is, de a levendula magokat tartalmazó magbonbonok a legnagyobb körültekintést igénylik, hiszen nem éppen szokványos módon szaporítható magról van szó. Mindenesetre profiknak és a kihívásokat, kísérletezéseket szeretőknek azonban nagyon izgalmas lehet. 🙂

Elsőként azt kell tudni róla, hogy a magok csírázása csak akkor indul el, ha előzőleg fagyhatás éri a magokat. Vagyis vagy akkor ültetjük el a magokat, szabadba, amikor még várható, hogy megcsípi a fagy (ősz végén, január-február környékén) vagy mesterségesen kell megteremtenünk a fagyhatást. Ezt megteszi egy hűtő is.

Hogyan készüljünk neki?

A magbonbonok előkészítése:

Ha közvetlenül a szabadba ültetjük válasszunk olyan időszakot, amikor várható, hogy a hőmérséklet fagypont alá fog süllyedni. Ez a fagyhatás fogja beindítani a magok csírázását. Ez esetben áztassuk be a magbonbonokat, és morzsoljuk szét, hogy a magok egymástól kellő távolságra kerüljenek. Ezután vékony földréteggel fedjük le és így várjuk a természet gondoskodását. 

Ha lakásban fogunk neki, akkor mielőtt cserépbe ültetnénk, a magbonbonokat tegyük néhány napra fagyasztóba, majd közvetlenül az elültetés előtt áztassuk éjszakára vízbe, ekkor felpuhulnak annyira, hogy szét tudjuk morzsolni, és a mag szépen elválik a papírközegtől. A nedves magbonbon darabkákat a rendelkezésre álló helyen egyenletesen oszlassuk el és fedjük be vékony földréteggel. Tegyük világos ablakba, és itt várjuk a csírázását. A levendula lassan növekszik, ezért több hét is lehet, mire megjelennek a kis levélkék. Amikor elérik a 6-8 cm-es magasságot, és a tavaszi fagyok is elmúltak, fokozatosan szoktassuk a kinti időjáráshoz. Ajánlott kiültetni szabadba vagy nagyobb dézsába, mert kisebb edényekben könnyen kiszáradhat. 

A magoknak szükségük van a fejlődéshez jó minőségű, jó vízelvezető földre, és a locsoláshoz célszerű esővizet vagy forralt, de lehűtött vizet használni. A levendula örökzöld, és több tíz évig is élhet, ezért vigyázzunk rá, mert hosszú ideig lehet társunk.

A második évben kezd el virágozni, és 3-4 éves korukra már kész levendula bokrunk lehet. A virágzás után majd mindig vágjuk vissza az első években 15-18 cm tőmagasságban, hogy ne nyurguljanak meg a szárak, hanem erőteljesebbé váljanak.

Nem mondom, hogy könnyű, de nem is lehetetlen feladat magról nevelni levendulát. A tihanyi nagy levendulások még az 1920-as években Franciaországból rendelt magokról keltek ki, és mindenki tudja, ma hogy néznek ki a hatalmas levendula bokrok.

Levendulás magbonbon összeállításunk a shopban is elérhető

 

Így válassz VALÓDI környezetbarát ajándékot – cégednek

Nincs is jobb annál, mint amikor egy fontos eseményhez érkezünk, és a hosszas tervezést, szervezést siker koronázza. Az elégedett zárásnak számos összetevője van, köztük a céget képviselő, reprezentációs célú ajándékoknak is fontos szerep jut: üzennek rólunk.

Ha szeretnénk, hogy az egyre szélesebb körben elterjedő környezettudatos szemléletnek ne csak látszólagosan, hanem valóban is megfeleljünk, válasszunk olyan terméket, amely a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal bír. És emellett más haszna is van, nem csak papíron mutat jól.

És hogy hogyan mehetünk biztosra? Összegyűjtöttük a zöld promóciós ajándékok buktatóit és a jó megoldásokat.

NEM ÖKO, ha több ezer kilométert utazik, mire eljut hozzánk, hiszen az utazás nagy mennyiségű környezetkárosítással, károsanyag-kibocsátással jár.

NEM ÖKO, ha olyan országból származik, ahol fogalmunk sincs, milyen környezeti, egészségügyi, emberjogi körülmények között gyártják. Gondoljunk csak arra, hogy Ázsiában vagy a Harmadik Világban a gyerekmunka, a nem megfelelő munkakörülmények mindennaposak.

HELYETTE

Válasz magyar terméket, mert a szállítással minimálisra csökkenthető a károsanyag-kibocsátás. Ha lakóhelyed közelében keresel, már nagyon sokat tettél.

Válassz hazai, kézműves terméket, mellyel hazai (kis)vállalkozókat támogatsz.

NEM ÖKO, ha túl olcsó. Hisz tudjuk, olcsó húsnak híg a leve. Mindenki kapott már egy-két használat után széteső tollat, mosás után minire összemenő vászontáskát, olyan gyenge minőségű noteszt, amit kb. semmire nem lehet használni.  Az „ökoság” abban is rejlik, hogy nem vásárolunk értéktelen vackokat, amik vagy gyenge minőségük miatt hamar a kukában végzik vagy nem használhatók semmire. Ezeket a termékeket is valahol legyártják,  előállításuk és a szállításunk a környezet rovására megy. Sok hűhó semmiért – hogy maradjunk a szólásoknál.

HELYETTE

Válaszd a MINŐSÉGET, az igényességet, az igazi értéket. Egy ajándéknak akkor van értelme, ha örülnek is neki, ha hasznát veszik.

Válassz olyan ajándékot, amelynek sokan tudnak örülni  (mindenki úgy sem tud), és ha nem is saját használatra lesz jó, boldogan, örömmel ajándékozzák tovább. Egy századik hűtőmágnest vagy céglogós, ízléstelen naptárt nem biztos, hogy szívesen adunk tovább, inkább marad a kuka vagy a fiók mélye. De van ennek értelme így?

NEM ÖKO, ha egy termék károsanyagokat tartalmaz. Egy kulacs, bár jó lehet arra, hogy kiváltsuk vele a környezetpusztítónak címkézett PET-palackokat, de ha nem megfelelő minőségű anyagból készül, akkor akár az káros is lehet. Gondolok itt az elmúlt időszak bambuszpohár visszahívásaira vagy BPA-tartalmú műanyagokra, melyekből károsanyagok szabadultak fel.

NEM ÖKO, ha az eladó pusztán csak üzletet lát a környezetbarát termékek árusításában. Sokan csak névlegesen illesztik az öko, zöld, green jelzőket termékeik mellé, anélkül, hogy a termék valóban ilyen értékeket képviselne (lásd fentebbi elvárások), csak mert úgy néz ki vagy egy aprócska elemére igaz a jelző.

HELYETTÜK

Válassz olyan vállalkozásokat, akik maguk is láthatóan azonosulnak fenntarthatósági törekvéseiddel és akár még jó tanácsokat is kaphatsz tőlük, hiszen ő maguk is ökoetikus fogyasztók és ezen értékek mentén vezetik vállalkozásukat. Valószínű, hogy jártasak ebben a témában, ismerik a fogyasztóid, a környezettudatos személéletmód csínját-bínját.

seedbonbon_handmade_natural