Hogyan működik a magbonbon?

Ültethető ajándékok: így keltsd életre!
A Seed Bonbon© termékek papír újrahasznosítással készülnek, melyekbe különféle vegyszermentes vetőmagokat rejtettünk. A magbonbonokat akár évekig is őrizhetjük, gyönyörködhetünk bennük, de ha szeretnénk, és biztosítani tudjuk a magok számára szükséges feltételeket, különleges élményben lehet részünk.
A papírrostokban található magokat a következőképpen tudjuk előcsalogatni és életre kelteni.

 

Elültetnéd? Így csináld!

Először is fontos leszögezni, hogy a növényeknek is vannak alapvető szükségletei. Ezek nagyban befolyásolják, hogy mennyire életrevaló növény fog kifejlődni egy-egy magból.
Általános igazságok, melyek megteremtésével több és szebb növényeink lehetnek, mint ha ezekre ügyet sem vetnénk. Egy világos ablakpárkány, az esővízzel vagy felforralt (de lehűtött) vízzel való locsolás, egy kis plusz odafigyelés meghozza az eredményt.
De mint mindenben, itt is akadnak kivételek. Míg a legtöbb növényt egy világos ablakpárkányon tél végén-kora tavasszal fűtött szobában el lehet kezdeni nevelni, addig a levendula vagy a citromfű kimondottan szereti, ha a magjait fagy éri. Ezért őket kint lehet hagyni télre vagy márciusig bármikor kiszórhatjuk egy ládába, szabdföldbe majd egyszer csak kibújnak.
Amikor a palánták már 6-8 cm-re megnőnek, akár szét is ültethetjük őket, így még több, erőteljes növényünk lesz később.

Így működik a magbonbon

A magbonbon egy kis előkészületet igényel, de használata nagyon egyszerű. Kövesd a leírást, teremtsd meg az ideális feltételeket, és leld örömöd a magbonbonból előcsalogatott növényekben!
Használj cserepet, balkonládát, kaspót vagy egyszerűen egyenesen a földbe is ültetheted. A magok kibújnak, a papír pedig gyorsan lebomlik. Így lesz kerek a történet.

Nézd meg, másoknak már sikerült!