Magpapír tudnivalók!

Minden, amit tudni akarsz a kézműves magbonbonokról

Mi az a magpapír?

A magpapír egy környezetbarát kreatív papír, mellyel szinte minden hagyományos papírterméket ki tudunk váltani egy rendezvény, marketing kampány vagy céges ajándékozás során.

A magpapír rostjai között vetőmagok bújnak meg, így megfelelő időzítéssel és gondoskodással a papírból virágokat, zöldségeket és fűszernövényeket lehet elővarázsolni.

A magpapír rostjai 100%-ban rövid időn belül lebomlanak a földben.

A magpapírra való nyomásnak – az ofset nyomáshoz hasonlítva – vannak ugyan korlátai, de sokéves tapasztalatunkkal és profi grafikus-nyomdai háttérrel segítünk az elképzelések megvalósításában.

Az általunk készített promóciós és ajándék termékek nap mint nap bizonyítanak nagyszabású eseményeken itthon és külföldön.

Milyen magokat tartalmaznak a magpapírok?

Többféle vastagságra osztályozzuk a magpapírokat. A vastagabb – melyet leginkább képeslapnak, szórólapnak, ültetőkártyának, badgenek ajánljuk –  egynyári virágmagos, a vékonyabbak, például levélpapírnak, betétlapnak, szórólapnak, jegyzeteknek használatos változatok, pipacs, százszorszép, répa, nefelejcs, kakukkfű és saláta magosak.

Segítünk a kiválasztásban, milyen alkalomhoz, melyik passzol a legjobban, és milyen dizájnnal lehet a leghatékonyabban kivitelezni.

Elültetnéd? Így csináld:

A magpapírban található magok csírázási képessége a standard vetőmagokhoz hasonló.

A magok kikeléséhez megfelelő körülményeket kell biztosítani, ami a következő: tápanyagban gazdag föld, fény (pl. világos ablakpárkány), rendszeres locsolás (se túl sok, se túl kevés) és megfelelő hőmérséklet (általában 15-20 Celsius fok).

A magpapírt először apró darabokra kell tépkedni, és cserépbe, balkonládába vagy szabadföldbe tegyük, majd fedjük be véköny földréteggel. Locsoljuk rendszeresen és biztosítsunk elegendő napfényt a csírázáshoz és fejlődéshez.

Amikor már 6-8 cm-re megnőnek a palánták, akár szét is ültethetjük őket, így még több, erőteljes növényünk lesz később.

PRO tippünk: Letakarhatjuk egy üveglappal a cserepébe ültetett magokat, de ekkor minden nap néhány órára vegyük le az üveget, nehogy bepenészesedjen a föld.

Az első néhány hétben fokozottan figyeljünk a vízadagolásra, ne hagyjuk teljesen kiszáradni, de nem is legyen túlöntözve. Sok magnak több hétre van szüksége ahhoz, hogy kibújjon a földből. Legyünk türelmesek!

Kora tavasszal már lakásban is elültethetjük, de a legideálisabb megvárni a márciust, hiszen akkor már egyre hosszabb ideig biztosított a fény a növények fejlődéséhez.

Hogyan kezdődött mindez?

2016 év végefelé, igen, már messzinek tűnik, hosszas kísérletezés után megtaláltam, amit szívvel-lélekkel és kellő szakértelemmel tudok még hosszú évekig képviselni.

Mint ökogazdáslkodási szakértő és akkor még fenntartathatósági újságíró-tanácsadó egyértelmű volt, hogy a vetőmagok központi szerepet fognak betölteni az új hivatásomban. Eleinte merített papírokat készítettem különféle vetőmagokkal és vastaságokban, de be kellett látnom, hogy ahhoz, hogy széleskörben használható legyen az általam készített papír, nagyon sok selejt képződik, ami kontraproduktívvá tette a célomat. Így kerestem egy olyan beszállítót, aki nagy mennyiségben képes előállítani azokat a papírváltozatokat, amelyeket ma is használunk osztályozva a kiválasztott célok szerint. Ezért már csak nagyon különleges esetekben, exkluzív megbízásokra készítek magpapírból ajándékokat, többnyire érzelmi okokra visszavezethetően hozott magokkal.

A magpapír nyersanyagát azonban napi szinten azóta is kezeim között tudhatom, ugyanis ebből született a Seed Bonbon Handmade márka és a magbonbonok!

Ha szakértői kezekre bíznád magad, jó helyen jársz!

Válogatott minőségű magpapír

Felhasználás szerint válogatjuk a magpapírokat vastagség, textúra szerint

Akár egy darabot is kérhetsz saját dizájnnal

Felhasználás szerint válogatjuk a magpapírokat vastagség, textúra szerint

Saját nyomdai kivitelezés

Profi szakmai támogatás

Mind grafikai és nyomdai, mind pedig a magokkal kapcsolatos felhasználásban szakai segtsget adunk.

Egyedi ötletek megvalósítása

Bármit elészítünk, egyen az egy a szokaványostól eltérő forma, méret, alkotás.

Késtítettönk már dekorációt, egyedi naptárat, vagy éppen óriás borítékot is.

Rugalmas és gyors megvalósítás

akár 24 órán belül is elkészítjük, ami kimaradt vagy SOS szükséges. Névlista alapján még az utolsó pillanatban is tudunk módosítani.