A karácsonyi ajándékdömpingben, ha tudatosak vagyunk, az ajándékválasztásban is tükröződhet az a felfogásunk, miszerint egy ajándék lehet egyszerre kreatív, örömszerző és fenntartható. A fenntarthatóság társadalmi-környezeti alappilléreit szem előtt tartva alkottuk meg a Seed Bonbon Handmade termékeket. A válogatott irodai papírhulladék mint alapanyag a fő alkotórésze a magbonbonoknak, melyek kidobásra ítélt irodai papírból készülnek. A magok, melyeket beleteszünk, hazai, vegyszermentes forrásból származnak. A gyártás során nagy segítségünkre van a székesfehérvári Alba Mentor Alapítvány, ahol megváltozott munkaképességű dolgozók formázzák nap mint nap a magbonbonokat, kézműves eljárással. Ezzel a termékek megvásárlásával az ő munkájukat is támogatják vásárlóink, így a magbonbonokról elmondható, hogy segítő termékek is.

Termékeink jó ügyet szolgálnak, támogatják a környezet védelmét és a környezetünkben élő hátrányos helyzetűeket.

A magbonbonok emellett igényesen kivitelezettek, a csomagolásuk és megjelenésük méltó minden neves alkalomra. A virágok és fűszernövények kedvelőinek nagy örömére szolgálnak, mikor eljön a pillanat, hogy földbe helyezik és elültetik őket. A klasszikus magról szaporításhoz hasonló feltételek megteremtésével hétről hétre végigkövethetik, ahogy a magbonbonokból élő növények fejlődnek ki.

A Pillangóskert fantázianevű összeállításoknál olyan virágokat gyűjtöttünk egybe, melyek könnyen kihajtanak és hónapokon át folyamatos virágzással boldogítják a gazdájukat. Nálunk még most, november elején is pompáznak a körömvirágok és pillangóvirágok, és ez kitart majd egészesen a fagyokig!

A fűszernövények között vannak egynyári, kétnyári és évelő fajták, melyeket a hűvös beálltával kaspóban a lakásban tovább lehet életben tartani és csipkedni róluk a zamatos leveleket. De akár kint is maradhatnak, az egynyáriak kivételével (pl. bazsalikom) mindegyik bírja a telet.

A magbonbonok biztosan elnyerik az ajándékozottak tetszését, ami hosszú távon ki fog tartani, és ez egy fontos szempont a tudatos ajándékozásban.

Tartson minél tovább, legyen értékes és jó érzéseket hozzon elő mind az ajándékozó, mind az ajándékozott részéről- ez volt a célunk.

Ha ismersz valakit, akit meglepnél egy ilyen ajándékkal karácsonykor, nézz körül a karácsony kategóriájú termékek között (november első hetétől), amelyeket ünnepi mintás köntosbe bújtattunk. De ha nem akarsz ennyire direkt karácsonyi hangulatút, nézz körül a többi kategórában, és válassz onnan kedvedre!

A magbonbonok melllett találsz nálunk magpapírból is képeslapokat, ajándékkísérőket, melyek szintén elültethetők és kedves személyesen üzenettel tökéletes kiegészítők lehetnek.

A magbonbonok évekig is elállnak minőségromlás nélkül, így nem okoz gondot, ha a hűvös téli időszakban ajándékozod, hiszen csak néhány hét, és már bevethetőek lesznek!