Mesék a kertből mesekönyv + luffatök magbonbon csomag

4000 Ft

A  hulladékmentesség jegyében a velencei-tavi Mum Goes Green közösség ötletgazdájával, Virág Krisztivel összeállítottunk egy gyermekeknek szóló élménycsomagot, amely Stefán Luca nemrég megjelent kertészkedős mesekönyvét, a Mesék a kertbőlt és egy 3 darabos luffatököt tartalmazó magbonbon csomagot tartalmaz.

A mesekönyv kiegészítéseként gyermekünkkel a luffatököt elültetve végigkövethetjük a növények fejlődését, és a luffatök különleges hasznosítását is bemutathatjuk. Az akár több méteresre megnövő, “égig érő” indákon nagy, uborkákra emlékeztető termések nőnek, amelyeket ősszel leszüretelhetünk, és szivacsként használhatunk, lecserélve ezzel a műanyag mosdószivacsot vagy mosogatószivacsot. Élménydús, tanulságos történeteket olvashatunk a mesekönyvől, mely élményeket a valóságba segítünk átvezetni a kertészkedéssel.

A csomag május közepéig elérhető shopunkban, a magbonbonokban található magokat legkésőbb május végig el kell ültetni, hogy legyen ideje a növénynek beérlelni a termését.

 

 

Elfogyott

Leírás

A Seed Bonbon kézzel készült papíralapú ajándéktárgy, standard minőségű vetőmagokat tartalmaz.

Tárolás: száraz helyen tároljuk. Megfelelő tárolás mellett akár évekig is őrizhetjük elültetés előtt.

Figyelem! Gyerekek felnőtt felügyelete mellett használják, mert könnyen élelmiszernek nézhetik.

Általános használati útmutató:

A legjobb eredmény érdekében áztasd be a Seed Bonbont vízbe, hogy megszívja magát nedvességgel, majd keress egy világos helyet, ahol cserépbe vagy szabadföldbe ültetve elkezdődhet a csírázás. A felpuhult magbonbont szétmorzsolva vagy egyben ültesd el, vékony réteg földdel takard be. Azzal is segíthetsz, ha az első időszakba üveggel letakarod és így egyfajta mini üvegházat hozol létre.

Az első hetekben ügyelj arra, hogy ne száradjon ki teljesen a föld. A pár hetes, 6-8 centiméteres palántákat szét lehet ültetni.

A magbonbonokban található minőségi magok megfelelő körülmények között nagy arányban kikelnek. A siker fokozható jó minőségű földdel, helyes ültetési móddal (nem túl mélyre pl.), és a megfelelően adagolt locsolás (nem szabad túlöntözni, de kiszáradnia sem), elegendő napfény és optimális hőmérséklet is hozzájárul a magok, fejlődő növények életképességéhez.

Gerilla kertészeti módszer

Keress egy olyan helyet bárhol a világban, ahol úgy érzed, jó lenne, ha fűszernövények vagy éppen virágok színesítenék. Ez lehet egy park, ahol rendszeresen megfordulsz, egy elhagyatott telek vagy akár egy játszótér is. Ha önkéntes kertépítőként használod a magbonbonokat, akkor áztasd be a formákat, hogy jól beszívják a nedvességet, majd ültesd el (vagy egyszerűen hajítsd el), és bízd a természetre. A természet hihetetlenül jól működik, magukra hagyva is nagyon jó esélyei vannak a magoknak, hogy rövid időn belül színes virágaikkal feldobják a környezetünk hangulatát.