Magbonbon golyók luffatök maggal (3db) – ZW

2000 Ft

Zero waste csomag ültethető magbonbonnal, mely luffatök magját tartalmazza.

A csomag tartalma 3 db maggolyó, 1-1 maggal

A maggolyót áztasd be vízbe, majd morzsold szét, és hagyományos módon ültesd el nagyobb cserépbe vagy szabadfölbe.

A luffatök különlegessége abban rejlik, hogy a termését szivacshoz hasonló módon lehet felhasználni tisztálkodáshoz, mosogatáshoz vagy takarításhoz. A természetes “szivacs” környezetbarát alternatívája a műanyagot tartalmazó szivacsoknak, ráadásul most saját magunknak termelhetjük meg ezt a gyönyörűséget.

A luffatök futó növény, ezért olyan helyre ültessük, ahol megfelelő hely áll rendelkezésre a fejlődéshez, például kerítések, támfalak, fák tövébe tegyük. Szereti a sok napfényt, és amíg megerősödik, addig a rendszeres locsolás is elengedhetetlen.

Ez a csomag korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre május közepéig.

A magokat május végéig mindenképp tanácsos elültetni, mert utána már nem biztos, hogy lesz ideje a  növénynek a termés vagyis a szivacs kifejlesztésére.

Elfogyott

Leírás

A magbonbonok kézzel készült papíralapú ajándéktárgyak, standard minőségű vetőmagokat tartalmaznak.

Tárolás: száraz helyen tároljuk. Megfelelő tárolás mellett akár évekig is őrizhetjük elültetés előtt.

Figyelem! Gyerekek felnőtt felügyelete mellett használják, mert könnyen élelmiszernek nézhetik.

Általános használati útmutató:

A legjobb eredmény érdekében áztasd be a Seed Bonbont vízbe, hogy megszívja magát nedvességgel, majd keress egy világos helyet, ahol cserépbe vagy szabadföldbe ültetve elkezdődhet a csírázás. A felpuhult magbonbont szétmorzsolva vagy egyben ültesd el, vékony réteg földdel takard be. Azzal is segíthetsz, ha az első időszakba üveggel letakarod és így egyfajta mini üvegházat hozol létre.

Az első hetekben ügyelj arra, hogy ne száradjon ki teljesen a föld. A pár hetes, 6-8 centiméteres palántákat szét lehet ültetni.

A magbonbonokban található minőségi magok megfelelő körülmények között nagy arányban kikelnek. A siker fokozható jó minőségű földdel, helyes ültetési móddal (nem túl mélyre pl.), és a megfelelően adagolt locsolás (nem szabad túlöntözni, de kiszáradnia sem), elegendő napfény és optimális hőmérséklet is hozzájárul a magok, fejlődő növények életképességéhez.

További információk

Méretek 1 cm