The Gardener – Minikert ültető szett (virágmagokkal)

2.999 Ft (AAM)

Ebben a dobozban minden megtalálható egy izgalmas, kertészeti élményhez. Ültesd el a cserépbe a magbonbont, és élő növény lesz belőle!

Egynyári virágmag keveréket (facélia, körömvirág, bársonyvirág, búzavirág, pillangóvirág, napraforgó) tartalmazó ültetőszett kézzel készült magbonbon formával.

Ha a cserépben a növények elérik a 6-8 cm magasságot, és megfelelően erősnek látszanak, ültessük szét őket akár balkonládába vagy szabadföldbe. Kézműves, magyar termék.

A csomagolóanyag teljes egészében újrahasznosítható/lebomló.

A doboz tartalma:

1 db 8/9 cm-es agyagcserép

1 zacskó ültetőközeg (magas minőségű kókuszrost) – lebomló „nejlon” tasakban

1 db virág alakú magbonbon – egynyári virágmagokkal (6 féle virágmag) – részletek: https://seedbonbon.hu/magbonbon-tudnivalok/ultetheto-magbonbon-milyen-magok/

1 tájékoztató – leírás, növények bemutatása

A doboz mérete: 10x10x10 cm

Magbonbon forma mérete: kb. 5 cm

Elfogyott

Leírás

Egynyári virágmag keveréket (facélia, körömvirág, bársonyvirág, búzavirág, pillangóvirág, egynyári dália, napraforgó) tartalmazó ültetőszett kézzel készült magbonbon formával.

Tárolás: száraz helyen tároljuk. Megfelelő tárolás mellett akár évekig is őrizhetjük elültetés előtt.

Általános használati útmutató 

Tavaszi-nyári időszakban keress egy világos helyet, ahol neki is láthatsz a magpapírból készült magbonbon forma életre keltéséhez.

A cserépbe töltsd bele a kókuszrostot, majd az előzőleg beáztatott magbonbont morzsolt el és takard be egy vékony réteggel. Locsold rendszeresen, az első hetekben fokozottan ügyelj a megfelelő nedvességről. Azzal is segíthetsz, ha az első időszakban üveggel letakarod és így egyfajta mini üvegházat hozol létre, de ügyelj arra, nehogy bepenészedjen. Ezt úgy tudod megelőzni, ha naponta pár órát leveszed az üveget, és hagyod kiszellőzni.

A magok csírázási ideje 1-4 hét, fajtától függően.

A dobozhoz adott agyagcserép mérete néhány növény teljes kifejlődésének biztostja a megfelelő teret, ezért, ha sikerült sok magot felnevelned, előfordulhat, hogy nem férnek meg egymás mellett. Az erőteljesebb, 6-8 centiméteres palántákat szét lehet ültetni külön cserepekbe, balkonládába vagy szabadföldbe.

A magbonbonban található minőségi vetőmagok megfelelő körülmények között nagy arányban kikelnek. Egy darab magbonbonban kb. egy virágládányi növény rejtőzik. A siker fokozható jó minőségű földdel, helyes ültetési móddal, és a megfelelően adagolt locsolás (nem szabad túlöntözni, de kiszáradnia sem), elegendő napfény és optimális hőmérséklet is hozzájárul a magok, fejlődő növények életképességéhez.

Ha van fotód a növényeidről posztold ki Instagram oldalunkra #magbonbon, #magpapír vagy #seedbonbon hashtaggel.

Sok sikert és életményteli kertészkedést kívánunk!

További információk

Tömeg 0,5 kg
Méretek 10 × 10 × 10 cm