Ültethető magpapír termékek

Konferenciákra, rendezvényekre, tréningekre a hagyományos papír helyett olyan izgalmas alternatívát kínálunk, amely egyszerre környezetbarát és miután betöltötte funkcióját, élményt adhat, hiszen nem a kukába landol, hanem a résztvevők magukkal vihetik és otthon elültve növényeket nevelhetnek belőlük.

Papírjainkat évek óta számos rendezvényen használják a badgettől a névjegykártyán át a meghívókig.

Leírás

A magpapírok küldetésünknek megfelelően hazánkban könnyen termeszthető, egynyári virágmagokat tartalmaznak, amellyek egy kis szigetet tudunk létrehozni a beporzó rovarok számára.

Tárolás: száraz helyen tároljuk. Megfelelő tárolás mellett akár évekig is őrizhetjük elültetés előtt.

Általános használati útmutató:

A magpapírok ültetése igen egyszerű. Tépjük szét kisebb darabokra, keressünk egy világos helyet, ahol cserépbe vagy szabadföldbe ültetve elkezdődhet a csírázás. A papírfecniket vékony réteg földdel takard be és locsold meg alaposan. Azzal is segíthetsz, ha az első időszakba üveggel letakarod és így egyfajta mini üvegházat hozol létre.

Az első hetekben ügyelj arra, hogy ne száradjon ki teljesen a föld. A pár hetes, 6-8 centiméteres palántákat szét lehet ültetni.

A magpapírban található magok megfelelő körülmények között nagy arányban kikelnek. A siker fokozható jó minőségű földdel, helyes ültetési móddal (nem túl mélyre pl.), és a megfelelően adagolt locsolás (nem szabad túlöntözni, de kiszáradnia sem), elegendő napfény és optimális hőmérséklet is hozzájárul a magok, fejlődő növények életképességéhez.